Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!

Αναρτούμε την ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσ/νίκης για γενική συνέλευση. Όλοι άνεργοι και εργαζόμενοι από κοινού βιώνουμε την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και γι' αυτό μαζί από κοινού πρέπει να απαντάμε με σαφή στόχο και προσανατολισμό.


ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Τετάρτη 1 Φλεβάρη, 7:00 το απόγευμα
στον 1ο όροφο του Εργ. Κέντρου Θεσ/νίκης

Συνάδελφοι στα γραφεία ανωνύμων εταιρειών, στις μεταφορικές, στην ανακύκλωση, στα τουριστικά γραφεία.

Ακούμε κάθε μέρα να παίζεται το κεφάλι των εργαζομένων μπροστά στις αξιώσεις της τρόικας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του κατώτατου μισθού (750ευρώ μεικτά!), για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των κλαδικών συμβάσεων (850 ευρώ μεικτά για υπάλληλο γραφείου), για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ" της εργασίας. 
Βιομήχανοι, Έμποροι και Εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ κάθονται ξανά στο τραπέζι να συζητήσουν όλα αυτά, με μόνο σκοπό να βρουν τι ακόμα μπορούν να κόψουν μετά απ' τους εργαζόμενους ώστε να ξαναγίνει "ανταγωνιστική" η οικονομία της Ελλάδας...
Μόνο οι πραγματικοί εργαζόμενοι, όλοι εμείς που έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στο αμήν  με την κρίση που δεν την προκαλέσαμε εμείς, με τα χαράτσια, την τρομακτική ακρίβεια, την πάγια τακτική των περισσοτέρων εργοδοτών εδώ στη Θεσσαλονίκη να ΜΗΝ πληρώνουν εγκαίρως τους εργαζόμενους επικαλούμενοι την κρίση, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΞΗ!

Ο μόνος τρόπος είναι η οργάνωση στο σωματείο, η τακτική συμμετοχή στις λειτουργίες του σωματείου. Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που δήθεν κόπτεται για τον εξευτελιστικό , συμφωνημένο από αυτούς "κατώτατο μισθό". Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων! 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δείχνει το δρόμο. Καλεί όλους μας να οργανωθούμε, να συμμετέχουμε, να δημιουργήσουμε αγωνιστικούς διεκδικητικούς πυρήνες σε κάθε χώρο δουλειάς, να συνειδητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας και να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην εργοδοσία. 

Το ΔΣ του Σω
ματείου συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και πήρε την απόφαση για κήρυξη 24ωρης Απεργίας  μαζί με τα άλλα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα , όπως και τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Η πρόταση αναφέρεται για τις 9 του Φλεβάρη. 

Είναι πρόταση που πατάει στην ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης που πρέπει να σημάνει πρώτα στους χώρους δουλειάς και να περάσει στις γειτονιές, τα σχολειά , τα Πανεπιστήμια. Ειδάλλως συνάδελφοι θα πεινάσουμε, κανείς δεν θα μπορέσει να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και όλα τα άλλα δώρα που μας ετοιμάζουν.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ. Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ. 

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ( Ολύμπου με Αριστοτέλους). 

Συζήτα με τους συναδέλφους σου για την Απεργία στις 9 του Φλεβάρη. 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ , ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!