Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

Η επιτροπή ανέργων, καλούμε όλους στην απεργιακή κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη.

Τα αιτήματα που θα διεκδικούνται πρέπει να στηρίζονται πριν από όλα στην αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο άρα σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι είναι παράγοντας κόστους των επιχειρήσεων, των εργοδοτών και ότι η ικανοποίηση τους αντιβαίνει σε κάποιο γενικό και με αταξικό κριτήριο γενικό συμφέρον. 
 Tο ΠΑΜΕ απορρίπτει κάθε πρόταση για μείωση μισθών, περιορισμό δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και άλλων επιχειρημάτων μέσω των οποίων οι καπιταλίστες οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπάλληλοι προσπαθούν να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
 Απαιτεί και παλεύει όχι μόνο για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις αλλά και αυξήσεις των μισθών και βελτίωση συνολικά της θέσης των εργαζόμενων μέσα από την κάλυψη των αναγκών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, αθλητισμό, πολιτισμό, κ.ά.
 Γι' αυτό παλεύει και απαιτεί να καταργηθούν άμεσα όλα τα νομοθετήματα, νόμοι (όπως ο νόμος 4046 δηλαδή το μνημόνιο 2,) δανειακές συμβάσεις που μείωσαν τους μισθούς και τα ημερομίσθια και γενικά το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ως επιτροπή ανεργων, μεσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για να ληφθούν άμεσα, ειδικά μέτρα προστασίας όλων των ανέργων:
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους. 
  • Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων, μείωση κατά 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού όλων των δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δευτερευούσης κατοικίας.

Καμιά θυσία, καμιά υποταγή!
Όλοι εκεί!  
Τετάρτη 20/02, 10:30 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου.