Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!

Θεσσαλονίκη.

Χθες το πρωί, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι Επιτροπές Ανέργων από πολλές λαϊκές συνοικίες, ταξικά σωματεία, μαθητές, πραγματοποίησαν κινητοποίηση για την απαίτηση εδώ και τώρα να μπορούν οι άνεργοι για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους να έχουν δωρεάν μεταφορές.

 Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και σε ομάδες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ καλώντας τον κόσμο κατά την ώρα της κινητοποίησης να μην πληρώσει εισιτήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης από τη μια στα αιτήματα των ανέργων και σε προοπτική να δυναμώσει η πάλη από τους ίδιους τους ανέργους για τα επείγοντα ζητήματα που η ίδια η ζωή τους βάζει.

Παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, προέβησαν σε 2ωρη διαμαρτυρία μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ στην Παπαναστασίου. Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν δωρεάν μεταφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, για άνεργους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ και 6-9 το πρωί για όσους εργάζονται.

Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ και έθεσε τα αιτήματα των μαζικών φορέων για δωρεάν μεταφορές απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση σ'αυτό το τεράστιο πρόβλημα της συγκοινωνίας για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας. Η απάντηση από την πλευρά του ΟΑΣΘ ήταν υποκριτική (εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα) και γεμάτη υπεκφυγές ("να απευθυνθείτε εκεί που πρέπει", λες και δεν είναι αυτοί που χειρίζονται και εμπορεύονται την συγκοινωνία του λαού!)Τελικά δόθηκε δέσμευση να σβηστούν  πρόστιμα που είχαν δοθεί σε ανέργους οι οποίοι εννοείται  δεν είχαν να πληρώσουν εισιτήριο.

 Η αντιπροσωπεία απευθύνθηκε και  στο σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ για να  ζητήσει την συμπαράσταση και έμπρακτη στήριξη του στα αιτήματα των μαζικών φορέων. Η απάντηση του προέδρου του σωματείου ήταν ότι δεν μπορούν να κινηθούν πέρα από τα «όρια της νομιμότητας»… μην κάνοντας ούτε ένα σχόλιο για την βαρβαρότητα των μέτρων που έχουν ψηφιστεί και τα υπόλοιπα που έρχονται εντός ολίγου..

Μέχρι σήμερα οι επιτροπές ανέργων του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών, του ΜΑΣ,  έχουμε καταφέρει να σβηστούν αρκετά πρόστιμα, στο σύνολο τους γύρω στα 100. Σε περίπτωση μη τήρησης της δέσμευσης που δόθηκε αυτή την φορά από τον ΟΑΣΘ, θα απαντήσουμε δυναμικά!

Στις μέρες μας, έχει εξελιχθεί σε επιλογή επιβίωσης ακόμα και τα χρήματα του εισιτηρίου του αστικού λεωφορείου. Για πολλούς ανέργους, οι οποίοι αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, τα χρήματα που χρειάζονται για να μετακινηθούν κάθε μέρα από και προς το σπίτι τους, είναι τα χρήματα του φαγητού της ημέρας. Η επιβίωση δεν είναι επιλογή είναι ανάγκη.

Καλούμε σε μαζική ενδυνάμωση του κινήματος. Μπορούμε γιατί είμαστε οι ΠΟΛΛΟΙ!
Δεν καθόμαστε σπίτια μας, όσο κι αν θέλουν να μας απομονώσουν μέσα σ’ αυτά με την ακρίβεια στις μεταφορές και την ανεργία. Δεν αφήνουμε να μας επηρεάσει ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνουν τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να πείσουν στην τελική τους εργάτες ότι πρέπει να γίνουν πιο φθηνοί για να τιγκάρουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, εφοπλιστές.

Δεν μπορεί ο λαός να σπάει το κεφάλι του  σε διλήμματα του στυλ «μέτρα ή χάος» όταν το χάος ήδη το ζει και με τα προηγούμενα μέτρα και με αυτά που θα ρθουν..

Ένα είναι το δίλημμα που μπαίνει για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μαθητή, φοιτητή, νέο και νέα, φτωχό αγρότη :

Η΄ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Η΄ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
ΓΥΡΝΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συγκεντρώσεις στο Άγαλμα Βενιζέλου την
Τρίτη 6 Νοεμβρίου 10:30 το πρωί και την
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 10:30 το πρωί και 7 το απόγευμα.

ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!