Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στηρίζουμε τους ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ - Στηρίζουμε τον αγώνα όλων των εργαζομένων!

Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς
Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα που αφορά και το δικό σου αύριο, το δικό σου μέλλον!
                
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!


                                            
Εβδομάδα πανευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης του δίκαιου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία προκήρυξε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. 

Διανύουν ήδη τις 117 μέρες απεργίας μένοντας ακλόνητοι στα αρχικά τους αιτήματα που τους δένουν σαν μια γροθιά μπροστά στη στυγνή εκμετάλλευση που θέλει να τους επιβάλλει η εργοδοσία.

 Τον Μάνεση και τον κάθε άλλο εκπρόσωπο της τάξης του τον καλύπτει αυτή τη στιγμή και τον στηρίζει με χέρια και με πόδια η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα, το ΔΝΤ.

Τους απεργούς τους στηρίζει και τους δίνει δύναμη κάθε μέρα, δύναμη ηθική, συμπαράστασης στον αγώνα που διεξάγουν για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκό σπίτι αλλά και δύναμη υλική, έμπρακτη , η εργατική τάξη , οι φτωχομεσαία αγροτιά, οι μικρομαγαζάτορες, οι φοιτητές και σπουδαστές, η νεολαία , οι σύλλογοι γυναικών, κάθε λαϊκή συνοικία.

Καμία οικογένεια των απεργών χαλυβουργών δεν έμεινε ούτε μία μέρα χωρίς φαγητό, θέρμανση, ακόμα και φροντιστήρια οργανώνονται με καθηγητές ανέργους και εργαζόμενους χωρίς χρήματα για τα παιδιά των απεργών. 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο! Όσο είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, εργάτες , αγρότες , αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία, γυναίκες δεν μπορούμε να πάθουμε χειρότερα από τα μέτρα που ψήφισαν και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν. Αντίθετα μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Να πούμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που ανατέλλει. Αυτός είναι ο κόσμος των μονοπωλίων που μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους χωρίς καμία ασφάλεια, χωρίς καμία σιγουριά για το τι μπορεί να μας ξημερώσει αύριο. Φοβισμένους να σκύβουμε το κεφάλι για 300 και 400 ευρώ και να πληρώνουμε παράλληλα υπέρογκα ποσά για τα σπίτια μας, την υγεία μας, την παιδεία της νεολαίας, την κοινωνική πρόνοια. 

Μπορούμε να τους φοβίσουμε εμείς! Ενωμένοι στα αγωνιστικά και όχι στα ξεπουλημένα σωματεία που αυτά τα ίδια μονοπώλια ελέγχουν. Που λένε στους εργάτες να σκύψουν κι άλλο το κεφάλι ή καλούν σε μικρά ξεσπάσματα της οργής μας και μετά υπογράφουν μαζί με τους βιομήχανους την καταδίκη των εργαζομένων στην πείνα και την εξαθλίωση. 

Ή αυτοί ή εμείς!





Επικοινώνησε με το Π.Α.ΜΕ, με το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων, με τη λαϊκή επιτροπή της γειτονιάς σου!