Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η Επιτροπή Ανέργων στήθηκε από τους ίδιους τους ανέργους των σωματείων τα οποία συσπειρώνονται στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Είναι σωματεία που παλεύουν με συνέπεια, χρόνια τώρα, στο πλευρό των εργαζομένων με άμεσα αιτήματα αλλά και στόχους πάλης για την αποτίναξη του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει και αναπαράγει την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.
ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ
Σαν Επιτροπή Ανέργων οργανώνουμε τον αγώνα μας έχοντας στην αιχμή του δόρατος τα επιτακτικά αιτήματα για άμεση ανακούφιση των ανέργων, για υγεία, επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για όλους, ένσημα ανεργίας, προστασία των παιδιών των ανέργων, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους ανέργους κ.α.
Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
Από κοινού με τα σωματεία μας και τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης διεκδικήσαμε με πολύμορφες διαδικασίες ( παραστάσεις, καταλήψεις, ενημέρωση του κόσμου με υλικό, μάζεμα υπογραφών) δωρεάν μεταφορές για τους ανέργους στον ΟΑΣΘ (ήδη σβήσαμε μαζικά πρόστιμα ανέργων), να δίνεται το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ , να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών, να ανανεωθούν εδώ και τώρα όλα τα βιβλιάρια των ανέργων του Ι.Κ.Α.

Η αγωνιστική εμπειρία των ταξικών σωματείων, η ίδια η ιστορία του λαού μας έχει αποδείξει ότι η μαζικότητα και το αγκάλιασμα της πάλης δίνει προοπτική και δύναμη στον αγώνα.

Είναι επιτακτική ανάγκη άνεργοι και εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας δίπλα στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την παρεμπόδιση και κατάργηση στην πράξη όλων των αντιλαϊκών μέτρων.
  • Να δώσουμε ηχηρή ταξική απάντηση αντίστασης και ανυπακοής!
  • Να καταδικάσουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στις επιταγές των μεγαλοεργοδοτών.
  • Να προχωρήσουμε σε νέες συνελεύσεις σε κάθε σωματείο. 
  • Να προετοιμάσουμε νέες απεργίες για τις αρχές του Φλεβάρη.
  • Ν' ανάψουμε παντού σε όλη την Ελλάδα φωτιές Χαλυβουργίας!
Εμείς παράγουμε τον πλούτο εμείς και  πρέπει να τον απολαμβάνουμε.
Τα παράσιτα είναι οι κεφαλαιοκράτες.

  Καμία ανοχή! Κανένας διάλογος! Εκλογές Τώρα!

Τηλ.:
6944672406(Αλεξάνδρα)6979575117(Χριστίνα)
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 32 Εργατικό Κέντρο, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 2310-236902