Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012





ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ !

Εργαζόμενοι -ες, άνεργοι-ες, νέοι-ες,

Οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι απαιτούν. Η τρόϊκα και η ΕΕ συντονίζουν. Η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου", Πασοκ-ΝΔ-ΛΑΟΣ νομοθετούν και εφαρμόζουν.

Μπροστά στη νέα δόση της οικονομικής "βοήθειας" για να σωθεί όχι η χώρα και ο λαός, αλλά οι τραπεζίτες και οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι απειλές , οι εκβιασμοί, τα διλλήματα, οργιάζουν. Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αυτοκτονήσουν για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρώ, τα μονοπώλια, τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια. 


Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται.

Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. 

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις τις εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση.

Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες δείχνουν το δρόμο, αρνούμενοι να υποταχτούν στις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τους μισθούς των 500 ευρώ.

Στον ίδιο δρόμο παλεύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΕΝΙΤ στο ΜΠΑΛΗ και σε άλλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. 


Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Κάθε τόπος στην Ελλάδα να γίνει "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ".


Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονομωπολίων και η Ε.Ε. ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πιστός στο θεό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας είναι έτοιμος να συμβάλει στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, λέει μεγάλα λόγια και στην πράξη σε δεκάδες τόπους δουλειάς βάζει πλάτη στην εργοδοσία ( π.χ. Χαλυβουργία Βόλου).

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ 

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ ΚΑΙ Ο Λ.Α.Ο.Σ. 

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2012
ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ