Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ.

Όλοι αύριο Πέμπτη 18 Ιούνη στις 10.00 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ.


Εδώ και 3 χρόνια, μέσω αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων η Επιτροπή εξασφάλισε τη διαγραφή εκατοντάδων προστίμων σε ανέργους, ενώ εξακολουθώντας την άσκηση πίεσης συστηματικά, πέτυχε τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη διαγραφή προστίμων, έτσι ώστε να καλύπτει και άτομα με χαμηλό εισόδημα, φοιτητές με άνεργους γονείς, κλπ.
Ωστόσο, στην τελευταία κρούση στον ΟΑΣΘ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιούνη, η Επιτροπή Ανέργων πληροφορήθηκε πως ο οργανισμός άλλαξε πολιτική και συρρίκνωσε τα κριτήρια για διαγραφή προστίμων. Έτσι δεκτά για διαγραφή θα γίνονται πλέον αποκλειστικά και μόνο τα πρόστιμα που συνοδεύονται από κάρτα ανεργίας, και ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις δεν θα ικανοποιούνται.

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτήν την τροπή! Καλούμε σε δυνάμωμα της πίεσης προς τον ΟΑΣΘ, ώστε να επανέλθουν τα κριτήρια για διαγραφή προστίμων στην προηγούμενη κατάσταση που είχαμε πετύχει.

 Διεκδικούμε τώρα! :
  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση για κάθε άνεργο για όσο διαρκεί η ανεργία του.
  • Να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών, όχι μόνο στους ανέργους, αλλά και σε μαθητές, φοιτητές, σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.
Για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται:
  • Κρατικός φορέας αστικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη της ανάγκης των πολιτών σε γρήγορη, φτηνή και ασφαλή μετακίνηση, και ΟΧΙ με γνώμονα το κέρδος των μετόχων.
  • Κάλυψη των εξόδων (μισθοδοσία οδηγών, καύσιμα) από το κράτος.
  • Να φορολογηθεί σκληρά το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα.
  • Ο ΟΑΣΘ να μην είναι μετοχική επιχείρηση, να μη λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.